Zjazd 105-lecia

Zjazd Absolwentów i Nauczycieli z okazji 105-lecia Założenia Gimnazjum i Liceum im. Stefana Batorego w Warszawie odbędzie się w dniach 29 września i 30 września 2023 r. z głównymi uroczystościami zaplanowanymi na sobotę 30 września 2023 roku.

Osoby zainteresowane udziałem w Zjeździe 105-lecia prosimy o wypełnienie formularza rejestracyjnego.

Ramowy program Zjazdu:

Piątek, 29 września 2023 roku

Tego dnia odbędzie się Święto Szkoły, organizowane przez dyrekcję Liceum. im Stefana Batorego.
Godz. 18:30 – 20:00 – kominek harcerski w Szkole (Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Batorego, ul. Myśliwiecka 6)

Sobota, 30 września 2023 roku

Godz. 9:00 – msza w parafii p.w Matki Boskiej Częstochowskiej przy ul. Zagórnej 5
Godz. 9:00 – otwarcie rejestracji w Szkole (Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Batorego, ul. Myśliwiecka 6)
Godz. 10:30 – Apel Poległych przy tablicach pamięci w Szkole, a bezpośrednio po nim (tak planujemy, jeszcze będziemy potwierdzać godzinę) zostanie wysłana delegacja do uroczystego złożenia wieńca przy Pomniku Armii Krajowej i Polskiego Państwa Podziemnego (róg ulic Wiejskiej i Matejki, naprzeciwko gmachu Sejmu RP w Warszawie). Bardzo zachęcamy do tego batorackiego spaceru, ponieważ złożenie wieńca ma uroczysty charakter i odbywa się w asyście Wojska Polskiego. Byłoby dobrze, by na miejscu zjawiła się solidna reprezentacja absolwentów.
Godz. 11:00 – oficjalna część w auli Szkoły
Godz. 13:00 – 15:00 – spotkania w klasach, wspomnienia, zwiedzanie budynku Szkoły; serdecznie zapraszamy nauczycieli (!)
Godz. 19:00 – początek kolacji koleżeńskiej w hotelu Regent przy ul. Belwederskiej 23, zachęcamy by w miarę możliwości zjawić się w hotelu między 19:00 a 20:00. Będziemy sprawdzać listę gości, zatem prosimy mieć przy sobie dowód tożsamości, oraz prosimy o wyrozumiałość jeżeli na początku pojawi się konieczność oczekiwania na wejście.

Szczegółowe informacje dotyczące kolacji koleżeńskiej oraz uroczystej części Zjazdu w auli Szkoły pojawią się w naszej późniejszej komunikacji do osób, które wypełniły formularz rejestracyjny.

Informacje o opłatach za uczestnictwo, darowiznach (np. możesz ufundować nauczycielowi lub absolwentowi kolację koleżeńską), oraz o tym jak się skontaktować z nami w sprawie Zjazdu.