Pożegnanie Juliusza Łukasiewicza

Szanowni Państwo, Droga Rodzino i Przyjaciele,

Jak Państwo wiedzą, Juliusz Łukasiewicz zmarł 31 marca 2018 r. w Ottawie.

Julek zawsze uważał, że właściwe pożegnanie osoby bliskiej, która odeszła to uczczenie Jej życia. I tak też chciał zostać zapamiętany – takim jakim był za życia. Jego ulubionym zwrotem były słowa: Live Life to the Fullest, i tak naprawdę żył.

14 kwietnia odbyło się w Ottawie spotkanie A Celebration of Julek’s Life.

Teraz chcielibyśmy Państwa zaprosić na uroczystość Juliusz Łukasiewicz – życie spełnione, piękne. Spotkanie to odbędzie się w sobotę 2 czerwca o godz. 17.00 w Sali Kolumnowej Wydziału Historycznego, Uniwersytet Warszawski, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28. Julka synowie, Piotr i Marek, przyjadą do Warszawy by wziąć udział w uroczystości dla uczczenia życia Julka.

Zamiast kwiatów rodzina będzie wdzięczna za datki na fundusz nagrody im. Juliusz Łukasiewicza w Jego Alma Mater, Gimnazjum i Liceum im. Stefana Batorego w Warszawie.

Wpłaty można kierować na: Julius Łukasiewicz Prize, Stefan Batory High School, c/o 2777 Dundas St.W., Toronto M6P 1Y4, ON, Canada, lub skontaktować się marklukasiewicz@gmail.com

Opublikowano

w